Connect with us

10 milioane de euro, disponibile pentru recreditarea agenților economici

Noutati

10 milioane de euro, disponibile pentru recreditarea agenților economici

Resursele primei tranșe, în sumă de 10 milioane de euro, din împrumutul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pot fi recreditate agenților economici.

„Partea de finanțare a sub-proiectelor din fondurile împrumutului CEB nu va depăși 90% din suma totală a sub-proiectului, iar pentru un beneficiar pot fi finanțate câteva sub-proiecte eligibile, suma cumulativă a cărora nu va depăși în total echivalentul a două milioane de euro. Suma unui sub-proiect separat nu va depăși echivalentul a 600 mii de euro”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Finanțarea din împrumutul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru capital circulant va fi limitată la 300 mii de euro pentru un beneficiar. Maturitatea maximă a sub-împrumuturilor este de şase ani, inclusiv 12 luni perioada de grație. Maturitatea minimă pentru sub-împrumuturi recreditate de IFP pentru capital circulant — minim 12 luni.

Partea de co-finanțare de 10% necesară conform condițiilor Proiectului, care va fi rambursabilă, se va recredita prin intermediul Instituțiilor Financiare Participante din resursele Instituției Publice „Oficiului de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă” la rata zero.

«De asemenea, este posibilă finanțarea retroactivă a cheltuielilor eligibile, efectuate de către beneficiari sau Instituțiile Financiare Participante din resursele proprii ale acestora înainte de data semnării contractului de credit cu banca. 

Cheltuielile eligibile argumentate ale agenților economici care au avut de suferit în urma
pandemiei COVID-19, trebuie să fie efectuate începând cu data de 1 ianuarie 2020″, conform Ministerului Finanțelor.

Rata dobânzii de recreditare pentru instituțiile financiare participante pentru partea de 90% va fi fixă pentru euro, în mărime de 0.60% anual pentru toată perioada de acțiune a împrumutului, iar pentru lei moldovenești rata dobânzii va fi variabilă bazată pe rata de bază anunțată de Banca Națională a Moldovei.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × четыре =

More in Noutati

To Top