Connect with us

229 unităţi de comerţ din Capitală, verificate de polițiști în weekend

Noutati

229 unităţi de comerţ din Capitală, verificate de polițiști în weekend

În acest weekend oamenii legii au desfășurat activități orientate la prevenirea și combaterea răspândirii epidemiei COVID-19.

Astfel, au efectuat vizite inopinate la mai multe stații PECO, cluburi de noapte, cafenele și baruri din Capitală, transmite Știri.md

Astfel pe parcursul a două zile, începând cu ora 20:00 polițiștii au verificat 229 unităţi de comerţ, iar ca urmare în 66 de cazuri au fost relevate derogări de la normele legale ce se impun a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemic impuse de către autoritățile statului, fiind întocmite procese-verbale.

În acest context, Poliția Capitalei recomandă cetățenilor de a respecta Instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

Aminitm că în perioada 30 noiembrie-15 ianuarie, a fost instituită stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Aflarea cetățenilor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri dejoacă, terenuri sportive, zone de agrement, în grupuri mai mari de 3 persoane.Respectați distanța socială de 1 m.

Persoanele în vârstă de peste 63 ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului şi în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate;

Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise, în special în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 − десять =

More in Noutati

To Top