Connect with us

Acord post-Brexit: Negocierile sunt în stadiu critic, UE este sceptică

Noutati

Acord post-Brexit: Negocierile sunt în stadiu critic, UE este sceptică

Europenii nu și-au ascuns scepticismul vineri cu privire la șansele unui acord comercial post-Brexit cu Regatul Unit înainte de reluarea negocierilor de la Londra, aflate acum într-un stadiu critic.

„Nu suntem departe de momentul în care să o luăm de la capăt sau să o lăsăm așa”, a afirmat negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, în timpul unei întâlniri de dimineață cu Statele membre UE, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Francezul urmează să călătorească seara la Londra pentru a relua discuțiile față în față cu omologul său britanic, David Frost, după o săptămână de izolare din cauza unui caz de COVID-19 în echipa sa.

El a repetat în timpul inventarului său cu statele membre linia deja avansată joi de către președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen: astăzi este imposibil să se spună dacă un acord este încă realizabil sau nu.

Alți eurodeputați au vorbit despre o perplexitate generală în fața stagnării observate în cadrul negocierilor.

«Regatul Unit nu a făcut nimic. Nimic nu se mișcă. Au parcat tramvaiul în mijlocul pistei și șoferul a plecat pe jos pentru a salva Crăciunul și a lupta cu Covidul», a declarat ironic un diplomat european.

«Barnier pleacă la Londra pentru a arăta că europenii au negociat până la capăt. Dar suntem la sfârșitul ultimelor oferte și a calendarului», a adăugat o a treia sursă.

hotnews.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 4 =

More in Noutati

To Top