Connect with us

Acționarii companiei Moldasig s-au adresat în instanța de judecată

Noutati

Acționarii companiei Moldasig s-au adresat în instanța de judecată

Acţionarii companiei de asigurări «Moldasig», făcând uz de drepturile lor, garantate de Constituţie, s-au adresat în instanţa de judecată pentru apărarea drepturilor legale.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag, ei au declarat că sunt alarmaţi de faptul că Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a luat decizia să conteste actele de dispoziţie ale instanţei şi, contrar deciziei instanţei, să preia conducerea «Moldasig», transmite Știri.md

«Situaţia, care a avut loc imediat după ce de către «Moldasig» în adresa «Avia-Invest» a fost expediată o notificare prin care s-a solicitat stingerea datoriei în sumă de 40 de mil. de lei. Mai mult ca atât, CNPF în prezent promovează în mijloacele mass-media o politică de intimidare a publicului, lansând speculaţii, precum că Republica Moldova ar putea fi exclusă din sistemul de «cartea verde» din cauza acţiunilor acţionarilor «Moldasig». Remarcăm, că dacă ajungem în această situaţie, ea poate fi imputată doar CNPF, care mulţi ani la rând, prin acţiunile sale dubioase, pune la îndoială competenţa, onestitatea şi profesionalismul său», au spus avocaţii prezenţi din numele acţionarilor.

Potrivit lor, politica, promovată de CNPF începând cu 2016, «manifestată prin privarea dreptului de proprietate a acţionarilor fără achitarea despăgubirii, a dus la faptul că un grup de acţionari ai «Moldasig» a fost privat ilegal de proprietatea sa, sub formă de acţiunile deţinute».

«Putem declara, că şi în ziua de astăzi în R. Moldova există o ameninţare reală pentru investitorii străini şi locali care îşi desfăşoară activitatea în sectorul financiar, având în vedere că Republica Moldova, şi anume, majoritatea organelor de stat, care în 2016 -2019 erau subordonate intereselor unui anumit grup de persoane, a fost recunoscut la nivel internaţional ca «stat capturat»», menţionează acţionarii.

Reprezentanţii «Moldasig» menţionează că sub pretextul implementării unei politici de «transparenţă a investitorilor», orice acţionar al unei bănci comerciale sau al unei companii de asigurări din R. Moldova poate fi blocat.

«El cu uşurinţă poate fi privat de toate drepturile sale legale: dreptul de a convoca şi a desfăşura adunarea generală a acţionarilor, dreptul de a exercita dreptul de vot, dreptul de a introduce chestiuni în ordinea de zi, dreptul de a propune candidaţi pentru membrii consiliului de administraţie, organul executiv şi comisia de cenzori, precum şi dreptul de a primi dividende» «, au spus avocaţii prezenţi la conferinţă din numele acţionarilor.

Potrivit lor, legea, «neclară în esenţa sa şi imprevizibilă, elaborată de o mână de persoane interesate şi adoptată exclusiv în scopul sustragerii proprietăţii şi nimic mai mult, este acum susţinută activ de unii oficiali din cadrul comisiilor şi structurilor de stat numiţi în funcţii pe perioada «statului capturat».

«Astăzi, toate acţiunile întreprinse de aceste comisii şi organele de supraveghere în privinţa acţionarilor «Moldasig» sunt în afara buchiei legii, iar o campanie activă de PR în toate mijloacele mass-media şi diferite adresări, posibil reprezintă nimic altceva decât o încercare cu folosirea resursei administrative, de a-şi ascunde interesele personale sau o politică promovată în interesul altor persoane», subliniază avocaţii.

Ei au menţionat că modificările în legislaţie, adoptate în 2016 au dus la faptul că «investitorii care au investit resurse financiare uriaşe în dezvoltarea unei companii de asigurări au fost privaţi ilegal de dreptul lor de proprietate în lipsa unei despăgubire».

«Pentru apărarea drepturilor noastre legale, ne-am adresat instanţei competente, şi am solicitat anularea hotărârii care a dus la privarea dreptului de proprietate al investitorilor, dreptului care nouă ne este garantat de Constituţie» au conchis avocaţii.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

20 − четыре =

More in Noutati

To Top