Connect with us

Aflarea în parcuri în grupuri mai mari de 3 persoane, interzisă

Noutati

Aflarea în parcuri în grupuri mai mari de 3 persoane, interzisă

Aflarea în locurile publice – păduri, parcuri, alei, plaje etc. – în grupuri mai mari de trei persoane este interzisă.

Respectarea distanţei fizice de un metru este obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice. Prevederile se conțin în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 27 noiembrie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Printre măsurile obligatorii de control şi combatere a infecţiei COVID-19 se numără și purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice (de uz comun) deschise şi închise, în special în transportul public. 

Masca trebuie să acopere gura şi nasul.

Persoanelor în vârstă de peste 63 de ani le este interzisă aflarea în afara domiciliului fără necesitate stringentă. 

Excepție sunt deplasările în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, deplasările pentru asigurarea cu produse alimentare; deplasarea pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată; deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate.

De asemenea, este interzisă aflarea pe terenurile de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement.

Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu unele excepții.

Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin, direct sau în tranzit, din țări clasificate ca zonă roșie, vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

ipn.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × три =

More in Noutati

To Top