Connect with us

Angajat al IGSU, ucis în Capitală: Când suspectul va fi trimis pe banca acuzaților

Angajat al IGSU, ucis în Capitală: Când suspectul va fi trimis pe banca acuzaților

Tânărul de 20 de ani, care a ucis sâmbăta trecută un angajat MAI, în centrul Chișinăului, a primit astăzi mandat de arest.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Sergiu Zeamă, procurorul de caz, din cadrul Procuraturii Buiucani, transmite Știri.md.

Potrivit lui Zeamă, magistrații Judecătoriei Chișinău au admis demersul procurorilor, iar pe numele tânărului a fost eliberat un mandat de arest pentru 30 de zile.

Acesta urmează să fie încarcerat în Penitenciarul Nr. 13 din Capitală.

Mai mult, Zeamă a ținut să menționeze că luna curentă, procurorii intenționează să pună dosarul acestuia pe masa judecătorilor.

„Mai urmează să fie finalizate câteva expertize judiciare și sperăm că până la sfârșitul lunii curente dosarul său să fie trimis în instanța de judecată”, a precizat Zeamă.

Amintim că plutonierul major al serviciului intern din cadrul Inspectoratului General pentru Situații Urgente al MAI,  Sergiu Gîndea, se afla în exercițiul funcției în cadrul Direcției asigurarea securității antiincendiare la obiectivele de importanță strategică, când a fost bătut de un tânăr de 20 de ani, în spatele Palatului Național.

Angajatul MAI se afla la serviciu, în uniformă, și i-ar fi făcut observație tânărului să nu consume bere pe scările Palatului Național, iar acest fapt l-a deranjat pe bănuit. Ultimul i-a aplicat cel puțin două lovituri cu pumnul și piciorul, iar după ce ofițerul a căzut la pământ, dânsul a fugit într-o direcție necunoscută, fiind ulterior reținut de către oamenii legii.

Tânărul de 20 de ani era împreună cu un minor care, în cadrul audierilor, a confirmat polițiștilor faptul că Sergiu B., tânărul de 20 de ani, l-a bătut pe angajatul MAI.

Pe numele său a fost pornită o cauză penală în conform art. 145 Cod penal „Omor”, iar dacă îi va fi demonstrată vinovăția în cadrul instanței de judecată, în conformitate cu legislația în vigoare, acesta riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Amintim că potrivit surselor Știri.md, bărbatul a fost bătut măr și lăsat să moară într-o baltă de sânge.

Știri.md amintește că trupul neînsuflețit al pompierului în vârstă de 47 de ani a fost găsit în apropiere de Palatul Național din Capitală.

Citește și: Angajat al IGSU, găsit mort în centrul Capitalei. Mesajul colegilor

deschide.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 1 =

More in

To Top