Connect with us

Animalele de la Grădina Zoologică din Chişinău, gata de iarnă

Noutati

Animalele de la Grădina Zoologică din Chişinău, gata de iarnă

Grădina Zoologică din Chişinău este în plină pregătire de iarnă. Vizitatorii pot veni chiar şi pe vreme mai geroasă, însă nu vor putea vedea toate animale, mai ales pe cele care sunt mai sensibile la frig.

Astfel, mai rar pot fi văzute unele specii de maimuţe, care deja s-au adăpostit în încăperi călduroase, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Totodată, cei doi urşi de la Grădina Zoologică sunt gata de hibernare. Toate animalele sunt pregătite pentru iarnă şi sunt monitorizate de către angajaţii menajeriei.

Unsprezece încăperi călduroase au fost pregătite pentru animalele de la Grădina Zoologică din Chişinău. Acestea sunt dotate cu sisteme de încălzire speciale, care nu depăşesc temperatura de 30 grade, cu becuri infraroşii, dar şi un aşternut din rumeguş sau fân.

„Pentru această perioadă a anului noi ne pregătim din timp. Şi pentru hrană au fost achiziţionate dinainte toate produsele necesare, care sunt depozitate. Ceea ce ţine de hrănirea animalelor în lavaliere de iarnă, ele au fost amenajate cu sisteme de încălzire speciale, sunt instalate becuri infraroşii, care emană căldură, iar pe jos este rumeguş”, spune şefa Secţiei planificare strategică, Olga Iuzvac.

În perioada de iarnă, la majoritatea animalelor consumul de alimente scade cu 10%, iar pentru a suporta temperaturile joase este nevoie de un regim mai bogat în vitamine.

„Încăperile de iarnă sunt încălzite, foarte mult accent punem pe aerisire. Le asigurăm aerisirea, accesul la aer cald, încălzirea prin mijloacele staţionare cum ar fi becurile infraroşu. Pentru animalele care totuşi stau afară, care nu iernează în încăperi încălzite, noi suplinim raţia alimentară”, spune Roman Creţu, secretar ştiinţific.

La Grădina Zoologică din Chişinău se întâlnesc peste o mie de animale de diferite specii, de pe toate continentele, chiar şi din Antarctica. Astfel, vizitatori au posibilitatea de a vedea animale, precum: râsul, lama, guanaco, leul, tigrul, ursul, maimuţa şi păsări, precum: fazanul auriu, bufniţa polară, vulturul şi multe altele.

trm.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 5 =

More in Noutati

To Top