Connect with us

ASF: Vaccinul împotriva COVID-19 ia din strălucirea aurului

Noutati

ASF: Vaccinul împotriva COVID-19 ia din strălucirea aurului

Cotaţia aurului pe bursele internaţionale a scăzut brusc, în ultima perioadă, pe fondul informaţiilor referitoare la producţia vaccinurilor împotriva COVID-19.

Despre aceasta relevă analizele efectuate de experţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Investitorii sunt cu ochii pe companiile farmaceutice, care se duelează în transmiterea de ştiri cu privire la eficienţa vaccinurilor, care să anihileze virusul SARS-Cov-2, atât de aşteptate de întreaga planetă.

Acest fapt ar putea submina momentan cererea de metale preţioase din partea celor aflaţi în căutarea de plasamente profitabile în vremea pandemiei.

„Se pare că cvasi-optimismul investitorilor, datorat apariţiei posibilului vaccin care să readucă la viaţă şi economiile lumii, s-a transmis şi către Bursa de la Bucureşti”, arată ASF.

Volatilităţile indicilor BVB s-au redus în ultima săptămână, iar regimul rămâne deocamdată unul mediu spre scăzut.

Indicii europeni analizaţi au înregistrat evoluţii pozitive pe termen foarte scurt (o săptămână — 13 noiembrie vs. 20 noiembrie), cu excepţia indicelui ISEQ (IE: -0,71%).

Creşterile înregistrate au fost între 6,68% (indicele ASE) şi 0,46% (indicele DAX).

De asemenea, indicii internaţionali au prezentat evoluţii pozitive, cu excepţia indicelui DJIA (US: -0,73%).

Creşterile înregistrate au fost între 2,04% (indicele SSEA) şi 0,56% (indicele N225).

Şi bursele suferă de anxietate Chiar dacă evoluţiile săptămânale au mai încurajat bursele, descompunerea istorică a şocurilor primite de indicele pieţei de acţiuni din România (indice calculat de Refinitiv similar indicelui BET-C) indică faptul că în prezent bursa locală rămâne expusă şocurilor interne, potrivit experţilor ASF.

Magnitudinea acestora a început să crească, deoarece pieţele sunt, per ansamblu, pe scădere pe fondul reimpunerii măsurilor de distanţare socială şi a contracţiei economice.

Senzitivitatea indicelui de contagiune, în funcţie de structura modelului VAR, arată că, deşi incertitudinea s-a mai diminuat, există dinamici diferite pe pieţe, fapt care indică o creştere a nervozităţii şi ieşirea treptată dintr-o zonă de echilibru a pieţelor europene de capital, conchid experţii ASF.

adevarul.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три + 10 =

More in Noutati

To Top