Connect with us

Asociațiile agricole se opun majorării cotei TVA: Aroganță de la Guvern

Noutati

Asociațiile agricole se opun majorării cotei TVA: Aroganță de la Guvern

Reprezentanţii a zece Asociaţii de producători agricoli din Republica Moldova se opun majorării cotei TVA de la 8% la 12% pentru produsele agricole (măsuri propuse de Guvern în proiectul de politică fiscală pentru anul 2021).

Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor «Moldova Fruct», Iurie Fală, a declarat marţi la o conferinţă de presă la agenţia Infotag că această măsură nu a fost discutată cu reprezentanţii industriei şi «ar putea duce la o înrăutăţire şi mai accentuată a situaţiei, după seceta fără precedent din acest an şi scăderea semnificativă a producţiei», transmite Știri.md. 

Reprezentanţii Asociaţiilor susţin că «majorarea cotei va duce la o creştere a plăţilor încasate de la producătorii agricoli în 2021 cu 700 de mil. de lei».

Potrivit directorului executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco, introducerea acestei măsuri «va duce la faliment generalizat în sector».

«Nu am întâlnit niciodată o asemenea aroganţă din partea Guvernului. Sau ei se cred cei mai mari experţi din sector, aşa-numiţii «tehnocraţi» sau urmăresc un alt scop — de a ajuta companiile mari», a spus el.

Dezacordul faţă de măsura propusă a fost exprimat de «Moldova Fruct», Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, Federaţia Producătorilor Agricoli FARM, Asociaţia Producătorilor de Struguri de Masă, Asociaţia Naţională a Producătorilor de Lapte «LAPTE», Asociaţia «MOVCA», Asociaţia Producătorilor de Carne, Uniunea Producătorilor din Industria Avicolă, Asociaţia «UniAgroprotect».

Aceştia au cerut partidelor parlamentare să iasă la dialog pentru a găsi o soluţie reciproc acceptabilă la problemă. Miercuri, la ora 11.00, asociaţiile intenţionează să organizeze o acţiune de protest în centrul Chişinăului.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пятнадцать − 10 =

More in Noutati

To Top