Connect with us

Atmosferă de poveste: În Spania a fost inaugurat iluminatul de Crăciun

Noutati

Atmosferă de poveste: În Spania a fost inaugurat iluminatul de Crăciun

Atmosferă de poveste în cele mai mari orașe din Spania, unde a fost inaugurat iluminatul de Crăciun.

În pofida pandemiei, la Barcelona, ceremonia a fost marcată printr-un spectacol, iar la Madrid, protagoniștii evenimentului au fost medicii, polițiștii și pompierii, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Madridul a cheltuit pentru sărbătorile de iarnă peste 3 milioane de euro. Capitala Spaniei a fost iluminată de 11 milioane de LED-uri, care au fost instalate pe 200 de străzi. 

Pe unul dintre cele mai mari bulevarde din oraş au fost instalate becuri în culorile drapelului spaniol, în semn de omagiu pentru toţi spaniolii care suferă din cauza noului virus.

«Spiritul Crăciunului e viu și combativ. Nu vom renunța la sărbătoare, indiferent de circumstațele dramatice în care ne aflăm. Acestea nu sunt luminile Crăciunului, sunt luminile speranței.”

Şi Barcelona are 100 de kilometri de iluminat stradal de Crăciun. Inaugurarea a avut loc printr-un spectacol de muzică și dans. Pamplona și Malaga sunt alte orașe unde startul sărbătorilor a fost dat pe fundalul unor mesaje de solidaritate și speranță. Iluminatul festiv va fi deconectat odată cu activarea restricțiilor de circulație pe timp de noapte. 

Autoritățile au decis să nu renunțe la lockdown nici în noaptea de Crăciun și Revelion, când spaniolii nu vor putea ieși din case după ora 01.00. Spania este a șasea cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 1,6 milioane de îmbolnăviri și aproape 45 de mii de decese.

publika.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 − 6 =

More in Noutati

To Top