Connect with us

Avertizarea lui Năstase pentru Dodon: Nu te juca cu focul, pleacă!

Noutati

Avertizarea lui Năstase pentru Dodon: Nu te juca cu focul, pleacă!

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, se arată indignat de faptul că deputații socialiști au încercat să introducă în Parlament proiectele privind acordarea unui statut special limbii, retransmisia programelor rusești, politica bugetar-fiscală, etc.

Într-o reacție pentru presă, Năstase îi avertizează pe socialiști și Igor Dodon să nu se joace cu focul, transmite Știri.md.

„Pe timp de criză pretinsul statalist Dodon se joacă cu focul. Dezmățul și atentatele grosolane ale majorității sale toxice din Parlament la Constituție, la limba și identitatea noastră, la securitatea și economia națională vor avea riposta pe măsură a Platformei Demnitate și Adevăr: în Parlament, la Curtea Constituțională și chiar în stradă. Dodon, nu te juca cu focul, pleacă!”, a declarat Năstase.

Știri.md amintește că cele două proiecte controversate promovate de deputații socialiști, privind statutul limbii ruse în Republica Moldova și anularea legii antipropagandă, au fost introduse pe ordinea de zi a Comisiei parlamentare juridice.

Menționăm că Vasile Bolea, alături de colegii săi Adrian Lebedinschi și Bogdan Țîrdea, au elaborat un proiect prin care limba rusă să obțină un statut oficial.

„Lege cu privire la statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova”, este intitulat proiectul semnat de cei trei deputați socialiști, care, odată votat, ar conferi un statut special limbii ruse.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пятнадцать + 9 =

More in Noutati

To Top