Connect with us

Brazilia: Un politician în comă din cauza COVID-19 a fost ales primar

Noutati

Brazilia: Un politician în comă din cauza COVID-19 a fost ales primar

Un politician aflat în comă indusă din cauza Covid-19 a fost ales primar al orașului brazilian Goiânia, anunță agenția Reuters.

Maguito Vilela a fost ales duminică primar al orașului brazilian Goiânia, dar încă nu a aflat deoarece a petrecut o mare parte din ultima lună în comă indusă, respirând cu ajutorul unui ventilator din cauza infecției severe cu Sars Cov 2, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Fost senator al Mișcării Democratice Braziliene, Vilela a ieșit pozitiv la testare pe 20 octombrie.

O săptămână mai târziu, a ajuns la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo și a fost intubat pe 30 octombrie.

El a ieșit de pe ventilaţia mecanică în 8 noiembrie, dar pe 15 noiembrie a avut din nou nevoie de ventilator.

La aceeași dată, a intrat în al doilea tur al alegerilor, alături de rivalul Vanderlan Cardoso din Partidul Social Democrat.

Duminică, Vilela a fost ales primar al orașului Goiânia, un oraș cu aproximativ 1,5 milioane de locuitori în centrul Braziliei, câștigând 52,6% din voturi.

Viceprimarul Rogério Oliveira da Cruz a convocat o conferință de presă după alegeri și s-a rugat pentru sănătatea noului primar.

„Apreciem votanții pentru alegerea lui Maguito Vilela. Tot planul lui Maguito va fi executat în următorii patru ani și el va fi alături de noi”, a spus viceprimarul.

De asemenea, fiul lui Maguito Vilela a acuzat adversarii politici ai tatălui său că au răspândit informații false despre starea acestuia:

„Au ieșit cu mașini cu difuzoare, anunțând moartea sa și trimițând mesaje în masă pe WhatsApp cu știri false despre starea sănătății sale».

Brazilia are cel mai mare număr de morți din lume în afara Statelor Unite ale Americii, din cauza coronavirusului. Peste 6,3 milioane de persoane au fost infectate și aproape 173.000 au murit.

hotnews.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать + восемь =

More in Noutati

To Top