Connect with us

Cabinetul de Miniștri a aprobat politica bugetar-fiscală pentru anul 2021

Noutati

Cabinetul de Miniștri a aprobat politica bugetar-fiscală pentru anul 2021

Guvernul a votat proiectul cu privire la politica bugetar-fiscală pentru anul 2021. Proiectul de lege vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2021.

Potrivit proiectului, companiile de asigurări vor putea deduce provizioane formate pentru acoperirea creanțelor specifice domeniului asigurărilor, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

De asemenea, a fost aprobată extinderea dreptului la deducere a cheltuielilor achitate de contribuabili sub formă de taxe de aderare și cotizații pentru toate asociațiile de reprezentare a activității de întreprinzător, în mărime de 0,15% din fondul de retribuire a muncii.

Un alt aspect al proiectului ține de neimpozitarea cu impozitul pe venit la cota de 4% (IVAO) a veniturilor din granturi neimpozabile. 

Totodată, va fi permisă deducerea primelor de asigurări medicale din venitul persoanelor fizice nerezidente obținut din activitatea conform contractului de muncă.

Proiectul mai presupune revizuirea condițiilor de înregistrare a contractelor privind darea în locațiune a proprietății imobiliare de la persoane fizice la persoane fizice, precum și termenul de achitare a obligației. În prezent se achită în avans, iar în urma aprobării proiectului achitarea se va face la data de 25 a lunii.

Sectorul HoReCa va beneficia de o reducerea a cotei TVA de la 15% la 12%, iar contribuția din venitul din vânzări aferente serviciilor de telefonie mobilă  începînd cu anul 2022 va fi diminuată de la 2,5% la 1,5%.

deschide.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три × один =

More in Noutati

To Top