Connect with us

Cazacii vor să deschidă o școală de cadeți în regiunea transnistreană

Noutati

Cazacii vor să deschidă o școală de cadeți în regiunea transnistreană

Uniunea Războinicilor Cazaci din Rusia intenționează să deschidă o școală de cadeți pentru cazaci în regiunea transnistreană.

Cu o asemenea propunere a venit, ieri, asistentul Atamanului Suprem al Uniunii Războinicilor Cazaci din Rusia și din străinătate, Anatoli Sereda, în cadrul unei întrevederi avute în regiunea separatistă, cu așa numiții oficiali transnistreni și parlamentari ruși, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Avem o experiență considerabilă în crearea corpurilor de cadeţi în Rusia și vom fi bucuroși să împărtășim toate evoluțiile necesare în această privință”, a spus Anatoli Sereda.

Parlamentarii ruși s-au întâlnit cu reprezentanții cazacilor de la Marea Neagră, care își desfășoară activitatea în regiunea Transnistreană. Conversația a avut loc la centrul de contact „Rossotrudnicestvo” din Tiraspol.

În timpul conversației, Atamanul (Comandant al cazacilor), Igor Nebeigolova, a vorbit despre activitățile cazacilor, lucrul cu tinerii din „republică”, precum și despre direcțiile principale ale activităților cazacilor, scrie presa din stânga Nistrului.

„Încercăm să ne ajutăm tinerii să nu se oprească aici și să ajutăm la admiterea cazacilor la universitățile rusești. De asemenea, implicăm tinerii talentați la diferite evenimente culturale și creative organizate de armata cazacilor de la Marea Neagră”, a spus Igor Nebeigolova.

realitatea.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать + тринадцать =

More in Noutati

To Top