Connect with us

CC nu se poate pronunța privind legalitatea alegerilor prezidențiale

Noutati

CC nu se poate pronunța privind legalitatea alegerilor prezidențiale

Curtea Constituțională a R. Moldova (CC) anunță că, deocamdată, nu se poate pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale din R. Moldova, iar asta pentru că, deși se fac 10 zile de la recepționarea actelor de la Comisia Electorală Centrală (CEC), instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală.

Precizările au fost făcute de către Curtea Constituțională miercuri, 2 decembrie, printr-o notă publicată pe site-ul oficial al instituției constituționale, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Potrivit articolului 122 din Codul electoral, în termen de 10 zile de la primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor.

Având în vedere faptul că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală, Curtea nu se poate pronunța, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor”, se menționează în nota CC.

zdg.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 2 =

More in Noutati

To Top