Connect with us

Ce i-a spus Maradona în 2015 arbitrului care i-a validat golul cu mâna

Noutati

Ce i-a spus Maradona în 2015 arbitrului care i-a validat golul cu mâna

Diego Maradona s-a întâlnit în 2015, în Tunisia, cu Ali Bin Nasser (76 de ani), centralul care a validat golul înscris cu mâna de căpitanul Argentinei în partida cu Anglia, scor 2-1, contând pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Mexic 1986.

Golul despre care vor mai curge mulți ani râuri de cerneală a fost întors pe toate fețele de publicațiile din Anglia în ultimii 34 de ani, iar publicațiile din toată lumea au readus în discuție, în ultimele zile, după decesul lui Maradona, secvența antologică în care Peter Shilton a fost depășit în aer de sud-americanul de 1,66 m, transmite Știri.md cu referire la Digisport24.ro.

Jurnaliștii de la BBC au stat ieri de vorbă cu Ali Bin Nasser, care le-a povestit că la partida din Ciudad de Mexico, la care au asistat 115.ooo de spectatori în tribunele arenei Azteca, a validat golul fostului decar după ce a văzut că asistentul bulgar Bogdan Dochev a sprintat către linia de mijloc a terenului, în semn că golul a fost corect. Tunisianul a mai povestit că se afla departe de fază și că și-ar fi dorit la 2-1 ca Gary Lineker și colegii lui să egaleze, dar și-a amintit și ultima întâlnire cu Maradona.

«Butoiașul atomic» l-a vizitat în urmă cu cinci ani, în Tunisia, i-a oferit un cadou special și i-a lăsat amintire niște vorbe pe care și le-a întipărit în minte. Povestește Alin Bin Nasser, pentru BBC:

«I-am spus că nu Argentina a câștigat titlul mondial în Mexic. I-am zis lui Maradona: <<Tu ai câștigat titlul mondial!>>. Mi-a răspuns: <<Dacă n-ai fi fost tu, nu aș fi reușit să înscriu golul secolului>>. Apoi mi-a făcut cadou un tricou pe care a scris: <<Pentru prietenul meu Ali!>>», a istorisit arbitrul tunisian, pentru BBC.

Diego Armando Maradona a atins gloria supremă la Campionatul Mondial din Mexic, în 1986. În sferturile de finală, Argentina a întâlnit Anglia. După 51 de minute fără gol, Maradona a sărit cu portarul advers Peter Shilton și a marcat lovind mingea evident cu mâna. Mai târziu, el a descris plastic modul în care a reușit să introducă mingea în plasă: «Puțin cu capul lui Maradona și puțin cu mâna lui Dumnezeu».

Peter Shilton: ”Maradona a avut măreție, dar nu fair-play”

Fostul mare portar Peter Shilton a rămas cu un regret, chiar și la 34 de ani de la celebrul meci, faptul că Maradona nu și-a cerut niciodată scuze pentru golul marcat cu mâna. 

De asemenea, portarul Angliei din 1986 a dezvăluit de ce a refuzat constant să apară în același platou de televiziune cu Diego Maradona.

”Mă deranjează că nu și-a cerut niciodată scuze. Niciodată, niciunde nu a recunoscut că a trișat și că ar vrea să-și ceară scuze. El a folosit mereu replica cu ‘Mâna lui Dumnezeu’. Nu e corect. Se pare că a avut măreție, dar nu și fair-play.

De-a lungul anilor, au fost câteva încercări să fim reuniți în aceeași cameră. Abordarea mea a fost mereu aceeași, că aș face-o doar dacă își va cere scuze. Nu mi-a fost niciodată promis că se va întâmpla asta, așa că nu mi s-a părut corect să merg”, a scris Peter Shilton, într-un editorial.

digisport.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 − 3 =

More in Noutati

To Top