Connect with us

Cea mai scăzută prezență la vot în Transnistria: Cine câștigă alegerile

Noutati

Cea mai scăzută prezență la vot în Transnistria: Cine câștigă alegerile

În Transnistria, în ziua unică de votare, s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă la vot.

Potrivit Infotag, despre aceasta arată datele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din regiune publicate luni, transmite Știri.md.

În pofida faptului că mai puţin de 28% dintre alegători au participat la vot (la ultimele alegeri din 2015 — 47% — «I.»), autorităţile locale consideră alegerile valide, deoarece pragul de participare la vot a fost anulat.

Preşedintele CEC, Elena Gorodeţcaia, a remarcat la o conferinţă de presă după alegeri că, deşi au fost organizate pentru prima dată în condiţii dificile cauzate de pandemie, autorităţile electorale «au făcut faţă sarcinilor stabilite».

«Nici instanţele de judecată, nici Procuratura, nici Ombudsmanul nu au primit apeluri, declaraţii sau plângeri. S-a făcut un lucru enorm pentru a asigura securitatea la secţiile de votare», a spus ea, explicând prezenţa scăzută la vot prin pandemia de Coronavirus.

În noua convocare a Parlamentului transnistrean, numărul deputaţilor va fi redus.

Conform legii adoptate anul trecut, în loc de 43 de deputaţi în Consiliul Suprem vor fi doar 33.

Pentru cele 33 de locuri în Parlament au candidat 45 de persoane.

Pentru cele 187 de funcţii de deputat în consiliile municipale şi regionale au candidat 254 de persoane.

Pentru cele 640 de locuri în consiliile săteşti au candidat 776 de persoane. În total 256 de secţii de votare au fost deschise în Transnistria.

În total au votat 113 916 de alegători sau 27,7%. Cea mai mare prezenţă a fost în raionul Camenca — peste 40,8%, iar cea mai mică — în Bender — 20,6%.

Conform datelor preliminare, în Parlamentul transnistrean — Consiliul Suprem, majoritatea locurilor vor fi ocupate de actualii deputaţi, inclusiv de preşedintele acestuia, Alexander Korşunov.

Majoritatea parlamentarilor sunt membri ai Partidului «Obnovlenie» («Reînnoire»), care a rămas practic singurul din regiune.

Acesta reprezintă «Sheriff Corporation», care controlează mediul de afaceri din republica nerecunoscută.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 − шестнадцать =

More in Noutati

To Top