Connect with us

Ceban: Toate sectoarele au îmbrăcat straie de sărbătoare. Fiţi prudenți

Noutati

Ceban: Toate sectoarele au îmbrăcat straie de sărbătoare. Fiţi prudenți

Luminiţele de pe principalul Pom de Crăciun al ţării din Scuarul Catedralei Mitropolitane ,,Naşterea Domnului”, au fost conectate, iar centrul Capitalei, precum și toate sectoarele, au îmbrăcat straie de sărbătoare.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu un îndemn pentru locuitorii Capitalei în contextul pandemiei COVID-19, transmite Știri.md.

Acesta a îndemnat chișinăuienii să fie prudenți în perioada sărbătorilor și să respecte măsurile de siguranță.

«Este decorat orașul pentru a contura un zâmbet pe fața fiecăruia. Avem speranţa că anul care vine va fi unul mult mai bun, mai liniștit și vom avea parte de sănătate. Rog să fiţi prudenți mai ales în perioada sărbătorilor, să respectați măsurile de siguranță și să vă protejați pe voi dar și pe cei mai vulnerabili, de noul tip de virus. 

Până pe 25 decembrie în fiecare sector al Capitalei vor fi amenajate cu decorațiuni zone speciale, pentru ca fiecare să se poată bucura de sărbători», a menționat Ion Ceban.

Totodată, edilul a subliniat că programul cultural-artistic dedicat sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, organizat de Primăria Chișinău este deosebit de ceilalți ani, întrucât pentru diminuarea riscurilor infectării cetățenilor cu coronavirus, majoritatea acțiunilor vor putea fi urmărite prin intermediul postului public de televiziune „Moldova 1” și pe rețelele de socializare, în direct și în reluare. 

De asemenea, edilul a precizat că și alte zone din sectoarele Capitalei urmează a fi amenajate.

În locațiile din oraș, zilnic între orele: 16:00-20:00, pe fundal sonor va fi redat un program cu tematica obiceiurilor și tradițiilor de iarnă „De ieși gazdă până-n prag”, cu participarea artiștilor și a colectivelor folclorice, prezentat online.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 + 8 =

More in Noutati

To Top