Connect with us

Chicu, mesaj către oamenii de cultură: Mulțumesc pentru înțelegere

Noutati

Chicu, mesaj către oamenii de cultură: Mulțumesc pentru înțelegere

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un mesaj către oamenii de cultură în cadrul briefing-ului de presă, susținut luni, 30 noiembrie, după ședința cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, și speakera Zinaida Greceanîi.

Deși le înțelege indignarea din cauza restricțiilor anunțate săptămâna trecută, rămâne ferm pe poziție, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Regretăm restricționarea concertelor și spectacolelor. Înțeleg indignarea oamenilor de cultură. Vreau foarte mult ca toți oamenii de cultură să supraviețuiască acestei perioade. Cei care au activat în cadrul unor instituții de stat vor continua să-și primească salariile. Vom susține și pe cei care au avut colaborări cu statul, care au contribuit la bugetul statului, dar și pe cei care nu s-au gândit la stat”, a declarat Ion Chicu.

Oficialul a prezentat scuze și a mulțumit pentru „înțelegere”, cu precizarea că repetițiile pot continua, însă concertele și spectacolele rămân a fi interzise până pe 15 ianuarie curent.

Amintim că, vinerea trecută, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență, cu revenirea la anumite restricții. Începând cu ziua de 28 noiembrie, este interzisă activitatea cluburilor de noapte, discotecilor şi a ringurilor de dans. Este permisă activitatea restaurantelor, barurilor, cantinelor și cafenelelor doar până la ora 22:00.

Totodată, CNESP a interzis organizarea şi desfăşurarea conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor, precum și desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură. Ultima parte a trezit nemulțumirea artiștilor.

În prezent, Republica Moldova are înregistrate 107.017 cazuri de coronavirus. În total, 94.586 persoane au fost tratate, însă tocmai 2.290 au decedat. Chiar ieri, s-a stins din viață medicul neurolog Victor Munteanu, în vârstă de 60 ani, șeful Secției Neurologie a SCM „Sfânta Treime”. A fost internat pe 27 octombrie în spitalul în care activa, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19.

realitatea.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + 9 =

More in Noutati

To Top