Connect with us

Coletele poștale de peste 100 de euro, impozitate din 1 mai 2021

Noutati

Coletele poștale de peste 100 de euro, impozitate din 1 mai 2021

Coletele poștale valoarea cărora va depăși 100 de euro vor fi impozitate din 1 mai 2021 și nu din 1 ianuarie 2021, așa cum era prevăzut inițial în proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor.

Despre aceste schimbări a anunțat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, în ședința din această seară a Guvernului, transmite Știri.md cu referire la evenimentul.md.

La moment, plafonul respectiv constituie 200 de euro per expediere.

Potrivit documentului, Republica Moldova înregistrează o majorare rapidă a numărului de colete poștale importate, aceasta fiind determinată de creșterea comerțului electronic.

Potrivit Politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, acesta este un fenomen comun în întreaga lume, iar țările au elaborat deja modalități de gestionare a consecințelor pentru procesele vamale și aplicarea TVA.

Le fel ca multe alte jurisdicții, Republica Moldova scutește de TVA și taxe vamale coletele de valoare mică.

Cu toate că pragul neimpozabil pentru coletele ce sunt achiziționate de la companii nerezidente a fost redus până la 100 de euro începând cu 1 mai 2020, acesta rămâne a fi mare în comparație cu țările UE, unde pragul este de 22 de euro.

Precizăm, în cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

evenimentul.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать − 15 =

More in Noutati

To Top