Connect with us

Compania care va depune cererea de autorizare a vaccinului său în SUA şi UE

Noutati

Compania care va depune cererea de autorizare a vaccinului său în SUA şi UE

Compania americană Moderna a anunţat că va depune luni cererea de autorizare în regim de urgență a vaccinului său dezvoltat împotriva COVID-19 la Administrația pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA şi la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), după ce rezultatele complete ale unui studiu clinic au confirmat o eficiență a vaccinului său ce a fost estimată la 94,1%.

La două săptămâni după ce a anunţat o eficiență de 94,5% calculată pe baza rezultatelor preliminare, compania Moderna a raportat că dintre cei 196 de participanți la studiul său clinic de fază 3 care s-au îmbolnăvit de COVID-19, 185 făceau parte din grupul placebo şi 11 din grupul vaccinat, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

În urma acestor precizări, eficiența vaccinului Moderna a fost calculată la 94,1%. Nicio formă gravă a bolii nu a apărut în grupul de participanți care au fost vaccinați.

Reprezentanții companiei Moderna au anunţat că au inițiat deja procesele ce vizează analizarea vaccinului său de către EMA, dar şi demersurile pe lângă autorităţile cu rol de reglementare pe piața medicamentelor din Canada, Elveţia, Marea Britanie, Israel şi Singapore, cu scopul de a accelera astfel procedurile de autorizare.

Totodată, Moderna a publicat rezultatele studiului său clinic de fază 3 COVE, realizat pe 30.000 de participanți, care arată că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficiență de 94,1% în prevenirea infectării cu COVID-19.

Prin demersul său de luni, Moderna va deveni prima companie farmaceutică din lume care depune în mod oficial o cerere de autorizare a unui vaccin anti-COVID-19 în cadrul UE.

Săptămâna trecută, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunţat că UE a semnat un contract cu compania Moderna pentru a achiziționa până la 160 de milioane de doze de vaccin.

Contractul prevede o livrare inițială de 80 de milioane de doze şi o opțiune pentru alte 80 de milioane de doze care vor trebui să fie furnizate la o dată ulterioară.

Reprezentanții companiei Moderna consideră că acest vaccin ar putea fi livrat către UE cel mai devreme în luna decembrie, dacă va fi aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente.

agerpres.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × 5 =

More in Noutati

To Top