Connect with us

Contract de 86 de milioane de euro, semnat pentru a curăţa orbita Terrei

Noutati

Contract de 86 de milioane de euro, semnat pentru a curăţa orbita Terrei

Ca orice gospodar priceput, Agenţia Spaţială Europeană vrea să facă curat prin curte. Şi pentru asta a semnat un contract de 86 de milioane de euro cu un start-up elveţian.

ClearSpace va trimite pe orbită sateliţi de mici dimensiuni care for avea misiunea să prindă gunoiul spaţial şi să-l ducă spre atmosferă unde va arde şi se va dezintegra, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Calude Nicollier, fost astronaut: Densitatea resturilor creşte în timp la fiecare nivel de altitudine şi trebuie să facem ceva să stabilizăm situaţia şi chiar să reducem densitatea la un nivel controlabil.

În prezent, pe orbita Pământului sunt peste 3.000 de sateliţi dezafectaţi, 34.000 de obiecte cu dimensiuni mai mari de 10 centimetri şi milioane de alte fragmente de mici dimensiuni.

Fiecare dintre acestea poate fi un pericol pentru echipamentele în funcţiune şi chiar pentru oameni.

Calude Nicollier, fost astronaut: Pentru Staţia Spaţială, sau orice navă care duce oameni pe staţie sau pe Pământ, o coliziune cu resturi spaţiale, mai ales de dimensiuni mari, ar putea provoca daune şi chiar distrugeri, aşa că e un pericol pentru oameni.

Pentru sateliţi există pericolul ciocnirii, care ar afecta sateliţii sau i-ar distruge.

mediafax.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × четыре =

More in Noutati

To Top