Connect with us

Coronavirus: Cehia va permite redeschiderea magazinelor și restaurantelor

Noutati

Coronavirus: Cehia va permite redeschiderea magazinelor și restaurantelor

Guvernul din Cehia va permite de joi redeschiderea restaurantelor și a magazinelor neesențiale, în contextul în care actualul val al pandemiei de coronavirus scade, a anunțat duminică ministrul Sănătății, Jan Blatny, potrivit Reuters.

Cehia va reduce nivelul de risc de la 4 la 3 (pe o scară până la 5), ceea ce înseamnă că toate magazinele și restaurantele se pot deschide, dar trebuie să limiteze numărul de clienți pentru a permite distanțarea socială, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

De asemenea, interdicția de ieșire din casă pe timp de noapte va fi ridicată, însă barurile trebuie să închidă până la ora 22.00.

Muzeele și galeriile de artă se pot deschide, la o capacitate limitată, iar activitățile sportive individuale de interior pot fi reluate.

Oamenii se pot aduna în grupuri de până la 50 în exterior și de până la 10 în interior, față de un maximum de șase în prezent.

Guvernul este conștient că relaxarea restricțiilor ar putea încetini scăderea numărului de cazuri, dar intenționează să contracareze acest lucru prin înmulțirea testelor antigen, a precizat ministrul Sănătății.

«Cu cât intervalul în care magazinele sunt deschide înainte de Crăciun este mai mic, cu atât concentrarea de persoane în magazine va fi mai mare», a spus el într-o conferință de presă.

Numărul total de cazuri de infectare a ajuns sâmbătă la 518.649, iar cel al deceselor, la 8.054 în această țară de 10,7 milioane de locuitori.

Numărul zilnic de noi cazuri a scăzut sub 5.000 în șase din ultimele șapte zile.

agerpres.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 × 4 =

More in Noutati

To Top