Connect with us

Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat în Postul Crăciunului

Noutati

Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat în Postul Crăciunului

Creştinii ortodocşi de stil vechi încep astăzi Postul Crăciunului. Acesta îi pregătește pe creștini pentru marea sărbătoare a Nașterii lui Isus Hristos.

Postul Nașterii Domnului este de asprime mijlocie. Timp de şase săptămâni, credincioşi nu vor mânca ouă, carne şi lactate. În zilele de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de mare sărbătoare, creștinii au dezlegare la untdelemn, vin şi pește, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Totodată, preoții spun că bătrânii, copiii şi cei bolnavi sunt scutiți de rigorile unui regim exclusiv vegetal.

În perioada postului este bine sa fie evitate situațiile conflictuale sau discuțiile in contradictoriu, precum şi se cere iertarea tuturor celor care v-au supărat şi pe care i-ați supărat, astfel eficiența postului fiind cu mult mai mare.

Spre deosebire de Postul Paștelui, care este un post aspru, pentru că, înainte de Înviere, ne amintește patimile lui Hristos, Postul Crăciunului este o bucurie: bucuria întâlnirii cu Pruncul Iisus, începutul mântuirii noastre.

Acest post ne amintește şi de călătoria pe care au săvârșit-o magii din Persia, care au venit să se închine Împăratului Lumii, fiind ghidați de steaua strălucitoare care a apărut atunci pe cer.

Postul va dura până la 6 ianuarie, iar în ajunul Crăciunului, credincioșii nu vor mânca nimic până după-amiază, astfel încât să întâmpine Nașterea Domnului curați sufletește și trupește.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × два =

More in Noutati

To Top