Connect with us

CSM nu s-a convocat în ședință. Surse: Mai mulți membri ar avea COVID-19

Noutati

CSM nu s-a convocat în ședință. Surse: Mai mulți membri ar avea COVID-19

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) programată pentru marți, 1 decembrie, nu a avut loc.

Anterior, pe site-ul oficial a fost plasat un comunicat de presă prin care se anunță că nu poate fi convocată, pentru că lipsesc cel puţin două treimi din membrii lui, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

În comunicatul de presă al CSM nu a fost specificat motivul din cauza căruia lipsesc anumiți membri ai CSM și cine anume.

„În conformitate cu prevederile art. 15 din Legea nr. 947-XIII din 19 iulie 1996, Consiliul Superior al Magistraturii ca organ colegial îşi exercită atribuţiile în plen fiind deliberativă cu participarea a cel puţin două treimi din membrii lui. În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii anunță că ședința stabilită pentru data de 01 decembrie 2020, se contramandează din lipsă de cvorum, iar informația cu privire la stabilirea ședinței ulterioare va fi comunicată suplimentar”, scrie în comunicat.

În același timp, Safenews.md despre care se vehiculează că ar fi un site apropiat unui fost angajat din sistemul de justiție, a transmis că „mai mulți membri ai Consiliului s-au infectat cu COVID-19”.

„Ședința CSM a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată, după ce mai mulți colegi de ai săi au fost testați pozitiv la noului Coronavirus, iar unul dintre membrii CSM chiar se află internat în spital”, a mai scris acest site.

Este de menționat că, potrivit agendei ședinței de azi, urmau să fie examinate 13 subiecte, cum ar fi: cererea de demisie a judecătorului Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul; cererea ex-judecătorului Liliana Andriaș referitor la anularea sistării demisiei; dar și cererea lui Ion Postu referitor la sistarea procedurii de ridicare a mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept titulari.

Până acum, ședințele CSM au avut loc cu prezența membrilor în sală și online.

realitatea.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать − 5 =

More in Noutati

To Top