Connect with us

Decizia de a suspenda activitatea instituțiilor de cultură, criticată

Noutati

Decizia de a suspenda activitatea instituțiilor de cultură, criticată

Fosta ministră al Culturii, Monica Babuc, este indignată de decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică de a suspenda activitatea instituțiilor de cultură.

Într-o postare pe Facebook, deputata fracțiunii PDM, Monica Babuc, critică această decizie și vine în apărarea oamenilor care activează în domeniul culturii, transmite Știri.md.

„Ceea ce m-a surprins neplăcut a fost faptul că cei mai prejudiciati în această situație sunt iarăși oamenii de cultură și instituțiile de cultură.

Acestora li se sistează activitatea până în 15 ianuarie asta chiar dacă în decizia CNESP se menționează că se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic și evenimentelor festive, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, fiind respectate măsurile de sănătate publică și întocmite obligatoriu listele de evidență epidemiologică a evenimentului.

Cine îmi poate explica ce o fi însemnând aceste întruniri în masă cu caracter unic.

Cine mă poate dumiri cum se fac mai puțin periculoase pentru infectare aceste întruniri, precum și festivitățile cu participarea fie și a mai puțin de 50 de persoane, decat spectacolele si concertele restrictionate ca număr de spectatori și cu respectarea cerințelor epidemiologice?

Cine a făcut o analiză a efortului depus de un om de creație deseori din fragedă copilărie și pe parcursul întregii vieții pentru a se menține în formă?”, a scris Babuc.

Știri.md amintește că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

15 + четыре =

More in Noutati

To Top