Connect with us

Deputat: Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției

Noutati

Deputat: Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției

SIS-ul ar putea fi scos din subordinea președintelui. Proiectul a fost votat deja de Comisia juridică, iar mâine, 3 decembrie, va fi dezbătut în Legislativ.

Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care susține că totul este făcut la comanda lui Igor Dodon, transmite Știri.md.

«Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales. Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi. Asta înseamnă că mâine se planifică adoptarea lui de plen în 2 lecturi», a spus Litvinenco.

Totodată, deputatul consideră că proiectul este neconstituțional, iar prin această acțiune se ignoră votul cetățenilor care au participat la prezidențiale.

«Este desigur o acțiune disperată a unui personaj căruia îi fuge pământul de sub picioare. De asemenea, se scuipă pe voința a peste 1,6 milioane de oameni care au participat la alegerile prezidențiale, or aceștia au mers la vot inclusiv pentru faptul că președintele ca instituție să le reprezinte interesele. Nu mai zic de faptul că proiectul este vădit neconstituțional», a conchis Sergiu Litvinenco.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − 16 =

More in Noutati

To Top