Connect with us

Dodon, despre declarațiile Maiei Sandu: Nu ne dorim întoarcerea anilor 90

Noutati

Dodon, despre declarațiile Maiei Sandu: Nu ne dorim întoarcerea anilor 90

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că țara noastră nu are nevoie de dezghețarea conflictului transnistrean, iar recentele declarații pe care le-a făcut președintele ales, Maia Sandu, ar putea duce la destabilizări, susține Igor Dodon.

„Aceste declarații care s-au făcut în pripă, sper că nu este sub dictatul cuiva, sub aspect de interes geopolitic… Eu foarte mult sper că în urma acestor declarații nu stă un jucător geopolitic care o curtează și o conduc în declarații pe președintele ales Maia Sandu. Eu am văzut pe parcursul zilei de ieri și pe parcursul zilei de astăzi foarte multe comentarii și foarte multe acuzații reciproce. Mi-am amintit de începutul anilor 90. Cu regret, nu vreau să sperii pe nimeni, dar atâtea declarații și atâtea discuții despre destabilizare, despre război, Doamne ferește, nu-mi amintesc în ultimii ani”, a declarat Iogor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul de televiziune Moldova 1, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Președintele în exercițiu afirmă că Republica Moldova nu are nevoie de o situație de conflict, așa cum se întâmplă în prezent în mai multe regiuni din apropiere.

„Noi nu ne dorim întoarcerea anilor 90 sau nu ne dorim o situație de conflict așa cum sunt în mai multe regiuni care nu sunt atât de departe. Conflicte dezghețate, unde zilnic se împușcă, unde mor sute și mii de oameni, nouă acestea nu ne trebuie în Republica Moldova. Nouă categoric acest lucru nu ne trebuie. Din acest considerent, chem la calm, liniște, revenirea pe pământ și mai puține declarații acide”, a adăugat Igor Dodon.

Poziția statului Republica Moldova a fost și este în continuare că trupele ruse trebuie să se retragă din regiunea transnistreană. De asemenea, trebuie retrase și munițiile pe care partea rusă spune că aceste trupe le păzesc. „Asta este, a fost și va rămâne poziția statului Republica Moldova”, a declarat președintele ales, Maia Sandu, luni, 30 noiembrie.

ipn.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать − 3 =

More in Noutati

To Top