Connect with us

Dodon: Unica soluţie pentru a dizolva Parlamentul e dialogul între PSRM şi PAS

Noutati

Dodon: Unica soluţie pentru a dizolva Parlamentul e dialogul între PSRM şi PAS

Unica soluţie prin care ar putea fi dizolvat actualul Parlament este dialogul între Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Declaraţia a fost făcută de preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

«PSRM este gata să se aşeze la masa de discuţii cu PAS pentru a discuta procedura de dizolvare a Parlamentului», anunţă Igor Dodon. Potrivit lui, o altă modalitate prin care actualul Legislativ ar putea fi dizolvat ar fi foarte dificil de iniţiat.

„Cred că va fi foarte dificil de iniţiat procedura de dizolvare a Parlamentului. De ce? Pentru că 35-45 de deputaţi, care ştiu că nu vor intra în Parlament după alegerile anticipate, vor vota măcar pentru o „taburetkă” în funcţia de prim-ministru, pentru a evita alegerile anticipate. Şi Maia Sandu asta înţelege. Împreună cu deputaţii ei vor fi 55 de deputaţi care vor vota orice guvern. De aceea şi am spus: unica soluţie pentru a dizolva acest Parlament este dialogul între PSRM şi PAS, care împreună au pese 50 de mandate. Şi dacă aceste două formaţiuni se vor aşeza la masa de discuţii, nu trebuie să facă coaliţie, atunci vom putea dizolva acest Parlament. În caz contrar va fi foarte greu de dizolvat Parlamentul”, a declarat preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon.

O eventuală majoritate parlamentară ar putea fi formată, la fel, între PSRM şi PAS – lucru care, la această etapă, este puţin probabil, mai spune Igor Dodon. Potrivit lui, o soluţie logică ar fi să se găsească limbă comună între PSRM şi PAS – cele două formaţiuni care s-au bucurat cel mai mult de susţinerea cetăţenilor la cel mai recent scrutin electoral organizat în Republica Moldova.

„O soluţie logică ar fi să se găsească limbă comună între aceste două fracţiuni mai mari, care s-au bucurat de susţinere la alegerile recente. Cred că acest lucru la aceasta etapă este puţin probabil. În acest Parlament majoritate parlamentară nu va fi creată. Vor fi votări haotice, în dependenţă de proiect, şi vom ajunge la alegeri parlamentare anticipate. Când? În opinia mea, cel mai aproape pot fi în luna aprilie-mai şi mai târziu”, a mai declarat Igor Dodon.

În context, Igor Dodon a declarat că va participa la toate procedurile protocolare atunci când noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, va fi învestită în funcţie, inclusiv va avea o întrevedere cu ea. Totodată, Igor Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu să îşi asume responsabilitatea în exerciţiul funcţiei.

trm.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × три =

More in Noutati

To Top