Connect with us

Doi aleși locali, amendați cu câte 3.000 lei. Ce încălcări au comis

Noutati

Doi aleși locali, amendați cu câte 3.000 lei. Ce încălcări au comis

Un primar din raionul Basarabeasca și un consilier local din raionul Orhei au primit câte o amendă de 3000 de lei pentru că nu au respectat legislația ANI pe aspectul depunerii declarațiilor de avere și interese personale.

Potrivit ANI, averile aleșilor locali au fost verificate în săptămâna 23-27 noiembrie 2020, transmite Știri.md.

Totodată, pe numele unui consilier municipal din Bălți a fost inițiat un control pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Alți doi primari din raionul Râșcani și Dubăsari au declarat situațiile de conflict de interese, în baza cărora ANI a remis în atenția acestora câteva soluții.

De asemenea, la solicitarea Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și a Autorității Aeronautice Civilă, ANI a eliberat două certificate de integritate.

În perioada de referință, Autoritatea a semnat un Acord de colaborare cu CALM, demarând astfel o campanie amplă de informare la nivel republican pentru aleșii locali.

Scopul principal al campaniei este de a diminua semnificativ numărul procedurilor de verificare și control în privința reprezentanților autorităților publice locale. Primele trei sesiuni de instruire din cadrul campaniei au fost organizate pentru 66 de subiecți ai Primăriei municipiului Chișinău.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 + 14 =

More in Noutati

To Top