Connect with us

Economist: Salariul mediu brut din țară a trecut de 400 de euro

Noutati

Economist: Salariul mediu brut din țară a trecut de 400 de euro

Salariul mediu brut în Trimestrul III din 2020 a ajuns la 403 Euro/Lunar media anuală, susţine economistul Veaceslav Ioniţă într-un articol publicat pe blogul său.

Pentru dublarea lui a fost nevoie de 8 ani, din 2012 când salariul mediu lunar a constituit 218 Euro până în prezent când pentru prima dată el a trecut de 400 Euro/lunar, menţionează sursa citată, transmite Știri.md.

Pentru dublarea lui a fost nevoie de 8 ani, din 2012 când salariul mediu lunar a constituit 218 Euro până în prezent când pentru prima dată el a trecut de 400 Euro/lunar.

Calcularea salariului în Euro are o utilitate practică deoarece achiziţiile mari, în special procurări de imobile se fac în Euro şi preţul este afişat tot în Euro.

Datorită creşterii salariului nominal în lei, a cursului relativ stabil al leului faţă de Euro şi ieftinirea pe parcursul a ultimilor 12 ani a apartamentelor, efortul financiar al unei familii pentru procurarea unui apartament a scăzut de 5 ori în ultimii 14 ani.

Astfel în 2006 pentru procurarea unui apartament de 70 m2, era necesar de 36,4 salarii medii anuale, iar în prezent acest indicator a scăzut până la 7,2 salarii medii anuale.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 1 =

More in Noutati

To Top