Connect with us

Fetiță de o lună, internată la terapie intensivă la Iași cu COVID-19

Noutati

Fetiță de o lună, internată la terapie intensivă la Iași cu COVID-19

O fetiţă de o lună având COVID-19 a fost transferată în stare gravă de la Suceava la Iaşi, ea fiind internată în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului «Sfânta Maria» din Iaşi, cu insuficienţă respiratorie severă.

Copilul a fost adus la Iaşi cu ambulanţa SMURD, fiind ventilat mecanic din cauza unei forme severe a insuficienţei respiratorii, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Iniţial, în cazul fetiţei existau doar suspiciuni de infecţie cu SARS-CoV-2, însă prezenţa virusului a fost confirmată în urma testării la Spitalul din Iaşi.

«Maşina de neonatologie SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună. A necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Copilul prezintă manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Se află internat în ATI la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

La Spitalul «Sfânta Maria» din Iaşi sunt internaţi în prezent şase copii diagnosticaţi cu coronavirus. Medicii afirmă că acest caz, al fetiţei de la Suceava, este cel mai grav înregistrat la spitalul din Iaşi până acum.

news.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × два =

More in Noutati

To Top