Connect with us

Fiul miliardarului rus Dmitri Mazepin va pilota în Formula 1

Noutati

Fiul miliardarului rus Dmitri Mazepin va pilota în Formula 1

Nikita Mazepin, fiul miliardarului rus Dmitri Mazepin, va concura pentru echipa Haas în ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1, după a a ajuns la un acord pe mai mulţi ani cu gruparea din SUA.

În vârstă de 21 ani, Mazepin ocupă în prezent poziţia a treia în clasamentul campionatului Formulei 2, dominat de germanul Mick Schumacher, fiul multiplului campion mondial Michael Schumacher, cu care ar urma să fie coleg la Haas în sezonul viitor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

«Să devin pilot de Formula 1 este un vis care a deveni realizate pentru mine», a precizat Nikita Mazepin într-un comunicat postat de echipa Haas înaintea Marelui Premiu de la Sakhir (Bahrain), programat în acest weekend.

Fiul unui miliardar rus va pilota în Formula 1. Haas a găsit primul înlocuitor pentru Grosjean și Magnussen

Tatăl său, Dmitri Mazepin, este patronul producătorului rus de îngrăşăminte Uralchem şi a încercat fără succes să cumpere echipa Force India în 2018, în momentul în care aceasta s-a confruntat cu probleme financiare.

Force India a fost achiziţionată în final de un alt miliardar, canadianul Lawrence Stroll, al cărui fiu concurează acum în Formula 1 pentru această grupare, redenumită Racing Point şi care se va numi Aston Martin începând din sezonul viitor.

În luna octombrie, Haas a anunţat că se va despărţi la finalul acestui sezon de francezul Romain Grosjean, care a scăpat nevătămat duminică dintr-un teribil accident produs în Bahrain, şi de danezul Kevin Magnussen, actualii săi piloţi principali.

Romain Grosjean a scăpat cu viață dintr-o minge de foc

Echipa americană, al cărei motorist este Ferrari, ocupă penultimul loc (9) în ierarhia constructorilor, cu doar trei puncte acumulate în 15 curse din acest sezon, perturbat de pandemia de coronavirus.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

17 + двадцать =

More in Noutati

To Top