Connect with us

Guvernul a aprobat cum va fi acordat ajutorul din Rusia pentru fermieri

Noutati

Guvernul a aprobat cum va fi acordat ajutorul din Rusia pentru fermieri

Modul de acordare a ajutorului financiar din Rusia, destinat pentru compensarea parțială a prejudiciului cauzat de seceta din anul 2020 la cultura porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021, aprobat.

Conform deciziei, Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 59730,0 mii lei (echivalentul a 275,0 milioane ruble rusești) Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), în vederea compensării parțiale a prejudiciului cauzat de seceta din anul 2020 la cultura porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ministerul Agriculturii, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), va repartiza ajutorul financiar, în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat.

De asemenea, AIPA va autoriza doar cererile de solicitare a ajutorului financiar recepționate, conform prevederilor Regulamentului amintit, în limita mijloacelor financiare alocate.

Controlul asupra executării acestei hotărâri se pune în sarcina MADRM, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

11 + семнадцать =

More in Noutati

To Top