Connect with us

Ignatiev: Retragerea trupelor rusești e prematură și imposibilă

Noutati

Ignatiev: Retragerea trupelor rusești e prematură și imposibilă

Transnistria consideră că transformarea operaţiunii de menţinere a păcii şi retragerea trupelor ruseşti din regiune sunt «premature şi imposibile în acest moment».

Potrivit agenţiei Infotag, şeful Ministerului de Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, a spus acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune «Russia 24», subliniind că «operaţiunea de menţinere a păcii este garantul păcii, precum şi un element care oferă temeiuri pentru desfăşurarea paşnică a procesului de negociere», transmite Știri.md

«Operaţiunea de menţinere a păcii de 28 de ani şi-a demonstrat eficacitatea şi stabilitatea înaltă. În acordul de bază semnat la 21 iulie 1992, nu există elemente privind transformarea operaţiunii de menţinere a păcii, schimbarea formatului acesteia, o anumită misiune de observatori civili sub auspiciile OSCE. Fie acest acord este îndeplinit, iar pacea şi securitatea domnesc pe ambele maluri ale Nistrului, fie una dintre părţile la acord îl părăseşte. Şi apoi, desigur, situaţia revine la începutul conflictului», a spus el.

Potrivit lui, operaţiunea de menţinere a păcii «nu poate fi transformată până când conflictul nu este rezolvat şi această poziţie este susţinută de toţi participanţii internaţionali».

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 3 =

More in Noutati

To Top