Connect with us

Încă o secție cu 130 locuri pentru infectați va fi deschisă în Capitală

Noutati

Încă o secție cu 130 locuri pentru infectați va fi deschisă în Capitală

O secție nouă cu 130 locuri pentru bolnavii de coronavirus urmează să fie activată în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie.

Despre aceasta a anunțat edilul Capitalei pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit primarului, noua secție COVID urmează să fie activată în această săptămână.

Totodată, Ceban anunță că la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la MoldExpo au fost deja activate 65 de paturi pentru pacienții infectați.

«Situația ce ține de evoluția îmbolnăvirilor cu Covid – 19 în Chișinău, rămâne a fi nevaforabilă. Chem în continuare pe toată lumea la responsabilitate, inclusiv pe tinerii care sunt iresponsabili și frecventează localurile de noapte. Este inadmisibil să facem petreceri, să frecventăm cluburile de noapte, iar ulterior să căutăm medicii, care și așa muncesc la limită de aproape zece luni.

Cadrelor medicale care lucrează cu pacienții infectați cu coronavirus, le spun un mare mulțumesc.

Știu că nu este ușor dar vă rog să rezistați și să nu cedați. Noi vă vom ajutăm în continuare cu ce vom putea», a menționat Ion Ceban.

De asemenea edilul a subliniat că până în 15 ianuarie 2021, în Capitală vor fi efectuate controale inopinate în unitățile de comerț, cluburi de noapte, restaurante și baruri. 

«Cei care nu vor respecta măsurile impuse de Comisia municipală de Sănătate Publică, vor fi sancționați. În acest sens, am comunicat cu reprezentanții HoReCa să fie cooperanți și să nu organizeze diverse evenimente în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Nimănui nu îi este ușor acum. Haideți să fim uniți și să ne pese de părinții, bunicii și persoanele dragi nouă, care sunt poate mai vulnerabili în fața virusului COVID – 19. Suntem într-o situație complicată, dar gestionabilă», a mai scris Ceban.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре + девять =

More in Noutati

To Top