Connect with us

Iranul acuză Israelul că l-a asasinat pe directorul programului nuclear

Noutati

Iranul acuză Israelul că l-a asasinat pe directorul programului nuclear

Hassan Rouhani, președintele Iranului a acuzat deschis Israelul că l-a asasinat pe Mohsen Fakhrizadeh, suspectat că ar fi directorul programului nuclear iranian, anunță televiziunea de stat din această țară, conform Reuters.

„Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei mondiale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni. 

Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor… Martiriul lui nu va încetini realizările noastre”, a denunţat Hassan Rouhani într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Iran utilizează în general expresia „aroganţă mondială” pentru a desemna SUA, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Conducătorii militari şi religioşi au ameninţat cu răzbunarea pentru uciderea, vineri, a lui Mohsen Fakhrizadeh, despre care media susţine că a murit la spital după ce fost împuşcat de o echipă de asasini în maşina sa, în apropiere de Teheran.

Moartea lui Fakhrizadeh ar putea provoca confruntare între Iran şi duşmanii săi în ultimele săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump, complicând în acelaşi timp eforturile preşedintelui-ales Joe Biden de a resuscita destinderea din timpul mandatului lui Barack Obama.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 − тринадцать =

More in Noutati

To Top