Connect with us

Judecătoarea care examinează dosarul lui Ilan Șor își dă demisia

Noutati

Judecătoarea care examinează dosarul lui Ilan Șor își dă demisia

După ce a examinat dosarul lui Ilan Șor mai bine de doi ani și jumătate, judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care este și raportor în dosar, își dă demisia.

O cerere în acest sens a fost depusă la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM). Cererea urmează a fi examinată de CSM în cadrul ședinței din 1 decembrie, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Contactat de Ziarul de Gardă, unul dintre avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, ne-a comunicat că deocamdată nu cunoaște ce urmează în dosar. Totodată, acesta a precizat că nu cunoaște care sunt motivele dimisiei judecătoarei.

„Sunt mai multe opțiuni, dar mai întâi așteptăm să vedem dacă va fi acceptată cererea de demisie de către CSM. Eu nu cunosc motivul plecării din sistem a judecătoarei. În tot acest timp noi am scris mai multe plângeri pe completul de judecată care examinează dosarul lui Ilan Șor. Deocamdată nu cunosc ce va urma. Noi dorim examinarea dosarului, însă noi dorim să fie examinat legal. Din punct de vedere legal, dacă CSM va accepta demisia judecătoarei, sunt două modalități:

1. Numirea altui judecător – timp de câteva luni acesta face cunoștință cu acest dosar, ulterior se continuă examinarea dosarului;

2. Se reia de la început examinarea doarului.

Nu conosc ce va fi. Așteptăm decizia CSM“, ne-a comunicat Colenco.

Nina Veleva activează de mai mult de zece ani în sistem, fiind judecătoare la instanța de apel Cahul din 2015.

zdg.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × один =

More in Noutati

To Top