Connect with us

Kazahstanul ar putea avea Ambasadă în R. Moldova. Anunțul consulului

Noutati

Kazahstanul ar putea avea Ambasadă în R. Moldova. Anunțul consulului

Consulatul General al Republicii Kazahstan cu sediul la Chișinău ar putea deveni Ambasadă până la sfârșitul anului 2020.

Informația a fost anunțată de Yerlan Mukashev, consulul general al Republicii Kazahstan în R. Moldova în cadrul unei întrevederi avute cu ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, transmite Știri.md

Șeful diplomației moldovenești a salutat această decizie, exprimându-și convingerea că, în spiritul bunelor relații bilaterale, activitatea la Chișinău a misiunii diplomatice kazahe va contribui în mod semnificativ la promovarea și dezvoltarea continuă a relațiilor între cele două state atât în plan politic, comercial-economic, cât și cultural.

Totodată, oficialii au efectuat un schimb de opinii asupra modalităților de intensificare a cooperării reciproc avantajoase, fiind propusă organizarea în timpul apropiat în format de videoconferință a consultărilor politice interministeriale moldo-kazahe între ministerele de externe la nivelul de secretar de stat/viceministru, precum și examinată posibilitatea convocării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru colaborare comercial-economică.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять + три =

More in Noutati

To Top