Connect with us

Kiev: Cea mai caldă toamnă din ultimii aproape 140 de ani

Noutati

Kiev: Cea mai caldă toamnă din ultimii aproape 140 de ani

Capitala Ucrainei, Kiev, a cunoscut în acest an cea mai caldă toamnă din ultimii aproape 140 de ani, înregistrând o temperatură medie ce a fost cu 3,6 grade Celsius peste media valorilor sezoniere, a anunţat miercuri Observatorul geofizic al Ucrainei.

La Kiev «temperatura medie din această toamnă a atins 11,6 grade Celsius, cu 3,6 grade Celsius mai mult decât norma climatică», a precizat observatorul pe site-ul său, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

«Toamna anului 2020 a fost, astfel, cea mai caldă de după cea din 1881», cu şase recorduri de temperatură înregistrate, a precizat instituţia.

1 septembrie a fost cea mai caldă zi nu doar a toamnei, ci şi a anului 2020, temperatura maximă atingând valoarea de 34,7 grade Celsius pe parcursul zilei, a subliniat observatorul.

Ucraina a fost afectată anul acesta de mai multe valuri de căldură care ar fi favorizat apariţia unor incendii forestiere în diverse regiuni.

Potrivit modelelor ştiinţifice de previziuni meteorologice, schimbările climatice vor duce la canicule, furtuni şi incendii naturale din ce în ce mai frecvente.

agerpres.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

11 + одиннадцать =

More in Noutati

To Top