Connect with us

Kim Jong Un s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin chinezesc

Noutati

Kim Jong Un s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin chinezesc

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, și nomenclatura din Coreea de Nord s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin experimental, transmite Reuters.

Un analist american a afirmat că autoritățile chineze au pus la dispoziţia liderului nord-coreean Kim Jong Un şi a familiei acestuia un vaccin experimental anti-COVID-19. Acesta a citat două surse neidentificate din serviciile de informaţii nipone, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

Potrivit lui Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la institutul de analize Center for the National Interest din Washington, Kim, familia sa şi mai mulţi înalţi responsabili ai regimului de la Phenian au fost vaccinaţi.

În momentul acesta nu se știe exact ce companie a livrat vaccinul anti-COVID şi dacă s-a dovedit că acesta este sigur, a mai spus expertul.

Cu toate acestea, unii dintre specialiști se îndoiesc că liderul nord-coreean ar folosi un vaccin experimental.

”Fie şi dacă ar exista un vaccin chinezesc deja aprobat, niciun medicament nu este perfect şi (Kim) nu şi-ar asuma riscul, când are atâtea adăposturi unde se poate izola aproape complet”, a precizat Choi Jung-hun, expert în boli infecţioase. De menționat este că acesta a fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în 2012.

La rândul său, Mark Barry — editor la International Journal on World Peace — a estimat că liderul nord-coreean ar prefera vaccinuri europene avizate celui furnizat de Beijing.

”Riscul este prea mare. Dar e mulţumit să primească echipamente de protecţie personală chinezeşti”, a menţionat Barry.

Harry Kazianis a scris într-un articol în publicaţia online 19FortyFive, citându-l pe cercetătorul american Peter Hotez, că cel puţin trei companii din China lucrează la un vaccin anticoronavirus. Printre acestea se numără Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio, precum şi Sinopharm Group.

Compania Sinopharm susţine că vaccinul pe care îl produce a fost folosit deja de un milion de persoane în China, deşi nu se ştie ca vreuna dintre companii să fi lansat public faza a treia a testelor clinice pentru tratamentele lor anti-COVID-19, menţionează Reuters.

b1.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 5 =

More in Noutati

To Top