Connect with us

Kosaciov, către Sandu: Să-și asume datoria Transnistriei față de Gazprom

Noutati

Kosaciov, către Sandu: Să-și asume datoria Transnistriei față de Gazprom

Declarația Maiei Sandu cu privire la datoria regiunii transnistrene pentru consumul de gaze rusești nu vizează soluționarea problemei transnistrene, este de părere Konstantin Kosaciov, șeful comisiei pentru relații externe a Consiliului Federației Ruse.

Sandu a declarat într-un interviu pentru RBC că Chișinăul nu ar trebui să plătească pentru gazele folosite de locuitorii Transnistriei separatiste, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„O astfel de poziție seamănă mai degrabă cu gândirea unui expert în mărfuri sau a unui contabil decât a unui politician. Doamna Sandu ar fi făcut mult mai mult pentru restabilirea integrității teritoriale (până acum ipotetică) a Moldovei, dacă ar fi venit cu inițiativa opusă — de a prelua cheltuielile de către statul moldovenesc pentru a asigura furnizarea de gaze în toată țara, inclusiv Transnistria «, a spus Kosaciov.

Potrivit politicianului rus, astfel Sandu ar fi câștigat simpatia multor oameni de pe malul stâng al Nistrului. „Poziția actuală a noului președinte al Moldovei nu face decât să confirme că ea nu îi consideră pe locuitorii Transnistriei drept concetățeni», a spus senatorul.

„La fel ca și declarațiile sale recente despre GOTR și pacificatori, desigur, această declarație doar întârzie, mai degrabă decât apropie perspectivele unei soluționări”, a conchis el

Maia Sandu a declarat că datoria Transnistriei față de Gazprom este de 7,5 miliarde de dolari.

deschide.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать − 10 =

More in Noutati

To Top