Connect with us

La Grădina Botanică din Chișinău va fi lansată „Aleea ONU”

Noutati

La Grădina Botanică din Chișinău va fi lansată „Aleea ONU”

Cu prilejul marcării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite (ONU) la Grădina Botanică din Chișinău va fi lansată „Aleea ONU”.

Anunțul a fost făcut de ministrul Ion Perju, transmite Știri.md.

Potrivit lui, inițiativa aparține reprezentanților Grădinii Botanice și va fi susținută de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului prin alocarea mijloacelor financiare necesare.

Aleea ONU va fi amplasată în apropiere de intrarea centrală a Grădinii Botanice și va substitui aleea creată din mesteacăn, ce a suferit în urma ninsorilor abundente din perioada 19-21 aprilie 2017 și în urma secetei hidrologice din ultimii doi ani.

„Crearea Aleii ONU, cu ocazia marcării a 75 de ani de la fondarea ONU, este un apel universal la acțiune pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă stabilite până în anul 2030. Republica Moldova este membră a Convenției ONU privind schimbările climatice, motiv pentru care ne dorim să sporim angajamentele ce se regăsesc în Contribuția Națională Determinată (CND) actualizată a țării noastre, elaborată în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris. Astfel, țara noastră își aliniază eforturile la standardele internaționale în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat ministrul.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 − одиннадцать =

More in Noutati

To Top