Connect with us

Leul moldovenesc împlinește 27 ani: BNM a organizat o expoziție online

Noutati

Leul moldovenesc împlinește 27 ani: BNM a organizat o expoziție online

Istoria și elementele de siguranță ale monedei naționale, rolul acesteia în economie, dar și despre plățile fără numerar în viața de zi cu zi. Toate astea puteți să le urmăriți la evenimentul desfășurat de Banca Națională a Moldovei (BNM), cu prilejul celor 27 de ani de la introducerea monedei naționale.

Evenimentul va începe la ora 14:00, prin platforma ZOOM, și este deschis tuturor doritorilor de a afla curiozități despre bani: istoria și elementele de siguranță ale monedei naționale, rolul acesteia în economie, dar și despre plățile fără numerar în viața de zi cu zi, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

În plus, vor fi prezentate monedele comemorative și jubiliare ce vor fi emise în anul curent, dar și o expoziție muzeală de monedă în format virtual din colecția Muzeului Național de Istorie, care va reda circulația monetară pe teritoriul Republicii Moldova începând cu sec. IV.

În final, participanții vor participa la quiz-ul tematic: „Ce știm despre leul moldovenesc”, iar primii cinci câștigători vor fi premiați cu seturi de monetărie.

Doritorii se pot înregistra la următorul link: https://bit.ly/3o058DO

După eveniment, participanții vor primi, la solicitare, un certificat de participare semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Leul moldovenesc a fost introdus în circulație la 29 noiembrie 1993.

unimedia.info

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 + 13 =

More in Noutati

To Top