Connect with us

Locuitorii Chișinăului vor plăti din 2021 o nouă taxă: Explicația primarului

Noutati

Locuitorii Chișinăului vor plăti din 2021 o nouă taxă: Explicația primarului

Municipalitatea va introduce la anul viitor taxa pentru salubrizare.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Primăria Chișinău care a informat că politica bugetar-fiscală a autorităților locale pentru anul 2021 presupune ajustarea taxelor locale pe teritoriul municipiului, corespunzător ratei inflației, dar și introducerea unor taxe noi, precum cea pentru salubrizare, transmite Știri.md.

Potrivit primarului Ion Ceban, taxele locale nu au fost ajustate din anul 2004, astfel că taxa nou introdusă pentru salubrizare, administrată corect, ar urma să genereze venit la bugetul municipal de circa 100 milioane de lei.

„Vom propune ca toți acești bani să fie direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe: amenajarea teritoriului aferent, reparația acoperișurilor, a scărilor, ușilor de la intrare în bloc, a geamurilor, dar și carosabil, trotuare. Ne propunem ca aceste taxe să fie cu destinație specială, astfel ca toți acești 100 de milioane de lei să ajungă la reparația găurilor și craterelor care s-au format de ani de zile în Chișinău», a subliniat Ion Ceban.

Totodată, printre taxele locale care urmează a fi ajustate la rata inflației se numără taxa pentru piață, pentru dispozitivele publicitare, pentru amenajarea teritoriului, taxa pentru parcare.

Cu referire la cotele taxelor pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători în raza municipiului Chișinău, pentru fiecare autovehicul (microbuz, autobuz), s-a stabilit că acestea se mențin la nivelul anului 2020.

În cazul sistării activității agenților economici de către Comisia pentru situații excepționale a Republicii Moldova, în legătură cu declararea situației excepționale de COVID-19, pe perioada sistării activității, subiecții impunerii se scutesc de plata taxelor.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 + 14 =

More in Noutati

To Top