Connect with us

Maia Sandu, despre clădirea Preşedinţiei: Se irosesc bani publici acolo

Noutati

Maia Sandu, despre clădirea Preşedinţiei: Se irosesc bani publici acolo

Transferul puterii prezidenţiale a fost iniţiat, iar Maia Sandu abia aşteaptă să preia conducerea statului pentru a face, spune ea, curăţenie la toate nivelurile.

Preşedintele ales al Republicii Moldova a avut prima sa întâlnire cu jurnaliştii după câştigarea alegerilor, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Conferinţa de presă a durat mai bine de două ore, timp în care Maia Sandu a oferit răspunsuri în trei limbi – română, rusă şi engleză. Ea a vorbit despre acomodarea sa la noul statut, dar şi despre primele acţiuni de după depunerea jurământului.

Maia Sandu a anunţat oficial că învestirea sa în funcţie va avea loc pe 24 decembrie, la Palatul Republicii. Evenimentul nu va fi unul fastuos.

Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova: „Noi încercăm să găsim o formulă prin care să reducem numărul sau să invităm doar reprezentanţi din fiecare instituţie aşa încât să păstrăm şi spiritul legii, dar să ţinem cont şi de pandemie”.

Preşedintele ales spune că se obişnuieşte cu noul statut şi cu protocolul stabilit. Deşi va avea biroul în clădirea Preşedinţiei, ea nu va locui în vila prezidenţială de la Condriţa.

Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova: „Se irosesc bani publici acolo, este lux exagerat pentru o ţară săracă. O să mergem şi o să vedem şi apoi o să decidem cum poate fi folosită aceasta în beneficiul ţării”.

Astfel, Maia Sandu spune că nu s-a răzgândit şi va continua să locuiască în apartamentul său de la bloc. Acum, se acomodează cu paza de corp de care beneficiază non-stop.

Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova: „A fost amenajat un mic spaţiu la parterul blocului în care locuiesc. Acolo, peste noapte, stau oamenii de la pază. Trebuie să mă acomodez la situaţia că e cineva în preajma mea. Nu pot să renunţ cu totul la pază, inclusiv pentru că atunci când te apuci de treabă lupţi cu hoţii mari, trebuie să fii conştient şi de riscuri”.

Preşedintele îşi doreşte să facă mai eficiente cheltuielile pentru instituţia prezidenţială şi deja are un plan. Maia Sandu a dezvăluit şi primele nume ale celor care se vor regăsi în echipa noului preşedinte. Ala Nemerenco va fi consilier pe probleme sociale, Olesea Stamate – consilier pe justiţie şi Veaceslav Negruţă – consilier pe economie. Maia Sandu va avea discuţii serioase cu şefii instituţiilor de stat şi va începe chiar cu premierul Ion Chicu, dar şi procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova: „Eu o să folosesc toate instrumentele aşa încât toate instituţiile statului să se apuce de treabă. Dacă nu, eu o să vin cu iniţiativă legislativă care să ne permită să curăţăm, mai devreme decât spune termenul, aceste instituţii de şefi care sunt acolo ca să protejeze hoţii”.

Maia Sandu a anunțat că va relua toate discuţiile în problema conflictului transnistrean iar prioritatea sa este retragerea muniţiilor şi transformarea misiunii militare de pacificare în una civilă.

tvrmoldova.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять + десять =

More in Noutati

To Top