Connect with us

Maia Sandu e absolut sigură că locul lui Plahotniuc este la închisoare

Noutati

Maia Sandu e absolut sigură că locul lui Plahotniuc este la închisoare

Preşedintele ales Maia Sandu «este absolut sigură, ca şi toţi oamenii din Moldova, că locul lui Vlad Plahotniuc este în închisoare.

Potrivit Infotag, despre aceasta ea a anunţat la prima conferinţă de presă, organizată luni, în calitate de preşedinte ales, transmite Știri.md.

Potrivit ei, faptul că fostul preşedinte PDM nu a fost încă adus în faţa justiţiei nu oferă un motiv «pentru a judeca fiabilitatea partenerilor occidentali într-o situaţie în care autorităţile de anchetă moldoveneşti par să nu fie prea interesate de întoarcerea acestuia acasă».

«Voi discuta acest lucru cu autorităţile responsabile pentru frauda bancă cu scopul de a găsi o modalitate de a recupera banii.

Am început deja un dialog cu unii parteneri externi pentru a înţelege cum ne pot ajuta. Dar este nevoie de un efort reciproc aici.

Când am fost prim-ministru şi am ridicat acest subiect împreună cu partenerii, mi s-a spus că sunt necesare dovezi clare din partea Moldovei, astfel încât să poată începe o anchetă», a spus Sandu.

Ea a menţionat că, în calitate de preşedintă, «va continua să coopereze cu alte ţări, în special cu cele în care (cei implicaţi în furtul unui miliard -«I.») aveau proprietăţi, conturi pentru a primi asistenţă în restituirea fondurilor (furate)».

publika.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 3 =

More in Noutati

To Top