Connect with us

Maia Sandu nu vede nimic comun între Transnistria și Nagorno-Karabah

Noutati

Maia Sandu nu vede nimic comun între Transnistria și Nagorno-Karabah

Nu există nimic comun între conflictul din Nagorno-Karabah şi conflictul transnistrean.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat preşedintele ales Maia Sandu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist francez «despre politica activă a lui Emmanuel Macron în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului din Nagorno-Karabakh şi Ucraina şi posibilul său rol în susţinerea» soluţionării conflictului transnistrean, transmite Știri.md.

«Am avut întotdeauna relaţii bune cu Franţa şi sunt recunoscătoare pentru felicitările pe care le-am primit de la preşedintele Macron.

Deşi nu m-am întâlnit niciodată cu el, avem un domeniu larg de cooperare şi sper că vom reuşi să-l consolidăm», a spus Sandu.

În ceea ce priveşte «conflictele transnistrean şi cel din Karabah», ea a menţionat că «nu există nimic în comun între acestea».

«Vreau să subliniez că unul dintre principiile de bază în soluţionarea confictului transnistrean este rezolvarea paşnică. Şi ne vom ţine de formatul existent «5+2» pentru a găsi o soluţie politică la conflict.

Dar, în acelaşi timp, vom fi bucuroşi de orice sugestie cu privire la această subiect», a spus Sandu.

Întrebată pe cine va susţine la alegerile parlamentare din România din 6 decembrie, ea a spus că Partidul Naţional Liberal (PNL), care, la fel ca Partidul «Acţiune şi Solidaritate» pe care îl conduce, face parte din familia Partidului Popular European.

Sandu a îndemnat cetăţenii moldoveni cu cetăţenie română să «participe activ la vot».

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать + 7 =

More in Noutati

To Top