Connect with us

Maia Sandu: Socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției și combaterea corupției

Noutati

Maia Sandu: Socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției și combaterea corupției

Președintele ales, Maia Sandu, spune că nu crede în bunele intenții ale lui Igor Dodon, or, anume prin votul socialiștilor, a fost demis Guvernul pe care l-a condus anterior.

Ea mai spune că socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției și măsurile de combatere a corupției, iar un guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să rezolve lucrurile pe care le cere poporul, și anume să asigure măsurile de combatere a corupției și reforma justiției, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit Maiei Sandu, în alegerile prezidențiale, prin votul pe care l-au dat, oamenii au votat nu doar împotriva lui Igor Dodon, dar și împotriva Guvernului și a modului în care Igor Dodon și echipa lui fac politică.

Președintele ales spune că acest Guvern trebuie să plece. Până să plece, trebuie să-și îndeplinească funcțiile, și anume să prezinte în Parlament proiectul bugetului pentru 2021 și să fie aprobat. 

Acest buget trebuie să conțină ajutor pentru agenții economici, inclusiv pentru sectorul agricol, sistemul medical, și resurse pentru oamenii cu venituri mici, care nu au alt sprijin și care ajung sub pragul sărăciei.

Maia Sandu mai spune că nu a avut discuții cu președintele în exercițiu Igor Dodon, nici înainte de alegeri, nici după. Ultima discuție a avut-o acum un an, când a fost votată demisia guvernului pe care l-a condus.

„Anul trecut, guvernul pe care l-am condus a fost demis de majoritatea parlamentară din cauza reformelor justiției pe care noi le-am promovat. A fost demis pentru că majorității parlamentare i-a fost frică de măsurile anticorupție pe care noi le-am pornit atunci. 

În aceste alegeri, cetățenii Republicii Moldova ne-au dat un mandat puternic anume pentru combaterea corupției”, a remarcat Maia Sandu. Pornind de la aceasta, este clar că și Parlamentul trebuie dizolvat, pentru a-l reseta și a avea alt Guvern, a adăugat președintele ales.

Maia Sandu intenționează să aibă o întâlnire cu premierul Ion Chicu pentru a vedea care este situația reală în țară, pentru că vrea să știe care e situația financiară, inclusiv din perspectiva politicii externe, pe care intenționează să o implementeze, pentru a putea atrage investiții din exterior și pentru a transmite mesajele în raport cu întreprinderea acțiunilor pentru îmbunătățirea situației create de criza pandemică.

ipn.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 + 13 =

More in Noutati

To Top