Connect with us

Marea Unire va fi marcată printr-un marș cu un tricolor de 102 metri

Noutati

Marea Unire va fi marcată printr-un marș cu un tricolor de 102 metri

Împlinirea a 102 ani de la Marea Unire din 1918 va fi marcată în acest an printr-un marş al Unirii. Evenimentul va avea loc mâine, 1 decembrie 2020, începând cu ora 12:00.

Manifestanţii vor porni în marş din faţa Liceului Teoretic Român-Francez «Gheorghe Asachi» din Capitală şi vor întinde un tricolor imens de 102 metri lungime, simbolizând astfel împlinirea a 102 ani de când visului românilor de pretutindeni a fost realizat prin unificarea tuturor teritoriilor româneşti, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

În cadrul marşului, participanţii vor merge la principalele obiective de stat din centrul Chişinăului şi va puncta câteva dintre numeroasele investiții şi ajutoare frăţeşti oferite de România şi Moldova.

«Ziua de 1 decembrie are o semnificaţie simbolică foarte importantă pentru românii din toate colţurile lumii.

Este o zi în care, în urmă cu 102 ani, s-a înfăptuit năzuinţa seculară a românilor, cea de unificare şi consolidare a statului unitar român.

Îi îndemnăm pe toţi cei care simt româneşte să vină la manifestare pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a României şi a cere împreună reunirea celor două maluri de Prut», a precizat preşedintele Asociaţiei «UNIREA-ODIP», Vlad Bileţchi.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два + двадцать =

More in Noutati

To Top